wtorek, 18 listopada 2014

Jajka w sosie tatarskim

To danie u mnie w domu jest zawsze robione na jakąś okazję, jeśli ma ktoś nas odwiedzić i zawsze szybko znika. Uwielbiamy takie jajka :) w miarę szybko się robi i bardzo szybko znikają :D


Co jest potrzebne do ich zrobienia:
8-10 jajek

Sos
2-3 kiełbasy śląskie (bądź tego typu)
1 cebula
3-4 ogórki z octu
majonez
pieprz i sól


Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ugotowane ostudzić, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Sos:
Kiełbasę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę; cebulę można posypać trochę solą żeby zmiękła; i wrzucić do miseczki, dodać majonezu, soli(do smaku) i wymieszać.
Sos wyłożyć na owalny talerz, wygładzić, na sos układać jajka tak żeby cały sos przykryć. Na wierzch posypać pieprzem i gotowe :D



Mam  nadzieje, że i Wam to zasmakuje tak jak mojej rodzince :)

Smacznego!

1 komentarz:

  1. aż mi ślinka pociekła po kolana :D <3 pyyychota!

    OdpowiedzUsuń