Składniki:
250 g margaryny
120 ml oleju
5 jajek
220 g cukru
1 łyżeczka octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szkl maki
1 łyżka kakao
80 g maku
olejek migdałowy
Przygotowanie:
1. Margarynę utrzyj mikserem z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
2. Następnie dodaj proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek waniliowy.
3. Znowu zmiksuj.
4. Ubij pianę z białek.
5. Wsyp dwie szklanki mąki, wyłóż pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj.
6. Podziel ciasto na 3 części.
7. Do jednej dodaj łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej mak.
8. Do formy keksowej o długości około 30 cm wysmarowanej wyłóż ciasto białe, potem ciasto z kakao, na wierzch ciasto z makiem.
9. Piecz około 60 minut w 180 stopniach C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz