wtorek, 9 października 2018

Wilgotna babka budyniowa

Babką tą można upiec gdy goście planu ją szybko przyjechać.
Szybki, prosty i przepyszny przepis.




Składniki:
2 szkl mąki
3/4 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
1/2 szkl oleju
1 szkl mleka
1 op. budyniu waniliowego

Przygotowanie:
Mąkę przesiać, wszystkie składniki suche z wyjątkiem budyniu połączyć ze sobą. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Następnie dodać mokre do suchych składników. Po wymieszaniu dodać budyń w proszku i wymieszać do połączenia składników.
Formę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, masę przelać do formy. Piec w temperaturze 175 stopni przez ok 45 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu wyciągnąć ciasto z formy, przestudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz