poniedziałek, 29 października 2018

Kotleciki z czerstwego chleba

Co zrobić gdy zostaje nam sporo czerstwego chleba? Ja proponuję te pyszne kotleciki.
Fajny pomysł na wykorzystanie chleba, można dodać przeróżne dodatki do środka bądź też urozmaicić panierkę.



Składniki:
pół bochenka białego, czerstwego chleba
2 szkl mleka lub bulionu z kostki
duża cebula
1-2 ząbki czosnku
2 jajka
sól, pieprz
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:
Chleb namoczyć w mleku lub w bulionie, odcisnąć i przełożyć do miski. Dodać drobno posiekaną cebulę, jajka, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy formować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.






1 komentarz: