Składniki:
butelka domowego soku pomidorowego
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
kostka rosołowa
1-2 kiełbasy śląskie/wiejskie
2-3 łyżki mąki pszennej
cukier
pieprz
sól
koperek suszony bądź świeży
makaron
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy sok pomidorowy, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, kiełbasę pokrojoną w kostkę. Wstawiamy na gaz i gotujemy, dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku; cukru dodaje tak 1-2 łyżki. Gdy zupa się gotuje do miski wsypujemy mąkę dodaje trochę wody mieszamy tak aby nie było grudek, wlewamy do zupy, zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do zupy przed podaniem dodajemy koperek drobno pokrojony. Na talerz nakładamy makaron, wlewamy zupę i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz