Składniki:
2 szkl mąki
3/4 szkl cukru
1 mały jogurt naturalny
1/2 szkl oleju
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
kolorowa posypka cukrowa
Przygotowanie:
1. Jajka utrzeć za pomocą miksera z cukrem oraz cukrem waniliowym na białą masę. Następnie nie przerywając mieszania dodać jogurt naturalny oraz olej. Miksować do połączenia składników.
2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, po czym porcjami dosypywać do masy jajecznej, cały czas miksując, Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję.
3. Formę na muffinki wyścielić papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Wierzch udekorować kolorową posypką,
4. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Bardzo lubię takie babeczki. Pycha! :-)
OdpowiedzUsuń